Tack för ett fantastiskt event!

Vi återkommer snart med nästa års datum, håll ögonen öppna. Ni får gärna återkoppla till oss med idéer, kommentarer mm på info@doersevent.se

På scen

Anders Forsgren

Rusta

Anders Forsgren

1986 grundade Anders Forsgren och hans kompanjon Rusta. Idag, snart 30 år senare, omsätter deras kedja över tre miljarder.  

Rusta

Rusta är historien om en genomtänkt, planerad, iskallt analyserad affärsidé… som funkade! Så långt från slumpen man kan komma, vågar vi påstå. 

När Anders Forsgren idag kan berätta om Rustas monumentala kommersiella succé gör han det utefter en väl utstakad väg som han och hans kompanjon kört under hela företagets livstid. Nu har Rusta 81 varuhus och de blir kontinuerligt fler. Den snabba svenska expansionen följs nu upp i Norge.  

Nej, det är inte konstigt att du inte känner till honom. Anders Forsgren babblar inte, han gör. Inget snack, bara verkstad. Han har nästan aldrig velat ställa upp som talare på seminarier och galor. Men han kommer till Doers' Event i Malmö. Du blir en av de första som får höra hans fascinerande story, live på scen. En unik entreprenörsresa, helt enkelt.

Monica Lindstedt

Hemfrid

Monica Lindstedt

Monica Lindstedt är ordförande i Företagarna. Snacka om att hon passar för uppdraget. 

Hemfrid

Hon har inte bara grundat, etablerat och vuxit raketartat med Hemfrid, som erbjuder service i hemmet, av alla de slag. Hon har dessutom förändrat hela det svenska politiska systemet, genom att envist slåss för RUT-avdrag för tjänster i hemmet. Och som en av grundarna till gratistidningen Metro har Monica även sett till att förändra mediabranschen och alla vår syn på morgontidningen för gott.  

Historien om Hemfrid är historien om hur man skapar jobb på ett helt nytt sätt i gamla, etablerade sysslor. Monica slogs som en väderkvarn för sin idé och städade upp bland föråldrade attityder. Idag omsätter hennes företag över 400 miljoner och det växer stadigt. Vägen dit har varit mödosam, med förluster de första sex åren. En sann entreprenör, som lyckats nästan mot alla odds. Och hennes idé har gett jobb åt ett tusental personer.

Johan Wendt

Kodcentrum / Mattecentrum

Johan Wendt

Johan Wendt är ingenjören, bördig från Skåne, som tröttnade på tröga, etablerade storföretag och satsade på socialt entreprenörskap i stället. Med brinnande vilja, toppkompetens men minimala resurser skapade han Mattecentrum som stöttar ungdomar som behöver stöd för att lära sig matematik. Initiativet har blivit en formidabel succé och nu har Johan även skapat Kodcentrum, för skolungdomar som vill lära sig programmera. 

Mattecentrum

Doers' Event har här bjudit in Sveriges vassaste sociala entreprenör. Behöver vi säga att han dessutom är en enormt duktig och engagerande talare? Du vill inte missa detta.

Therese Albrechtson

Academy of Excellence

Therese Albrechtson

Therese Albrechtson är lika mycket inspiratör som entreprenör. Under hennes företagarresa har hon oavbrutet ställt upp på både Sveriges och det övriga Europas scener och sjungit entreprenörskapets lov, på sitt personliga och drivna sätt.  

Academy of excellence

Idag driver Therese det snabbväxande »Academy of Excellence» som erbjuder målmedvetna och hungriga entreprenörer utbildning i tillväxt. Och, som man kan förvänta sig, så har även denna »Academy» vuxit snabbt. 

Therese är kvinnan som avstod från Handels för att starta företag direkt i stället. Hon har hunnit både grunda, driva och sälja flera företag. Hennes brinnande sportintresse, med en karriär i handbollens Sävehof bakom sig, är en av grunderna för hennes målmedvetenhet. Till Doers' Event kommer hon för att dela med sig av de nycklar entreprenörer måste ha för att kunna låsa upp dörrarna som är hindren på väg mot växt och vinst.

Jan Erik Solem

Mapillary

Jan Erik Solem

Jan Erik Solems entreprenörskap har tagit honom från Skåne till Silicon Valley och tillbaka till Skåne igen för att nu försöka utmana Google. 

Hösten 2010 sålde Jan Erik och hans kollegor bolaget Polar Rose till Apple. Polar Rose hade utvecklat en teknik för ansiktsigenkänning som var i världsklass, och genom köpet fick Jan Erik sitt första riktiga jobb. Men efter ett par år på Apple tog entreprenösandan över och 2013 sade han upp sig och flyttade hem till Sverige igen för att starta på en ny kula - denna gång företaget Mapillary som ska utmana Googles Streetview med målet att kartlägga hela världen. 

Mapillary

Och Jan Eriks mål med att katlägga världen verkar inte vara en dröm då Mapillary redan kartlagt över 21 600 mil och i början av året fått en investering på $1,5 miljoner av b la riskkapitalbolaget Sequoia. 

Vi ser fram emot att höra om Jan Eriks fantastiska äventyr och om vad som krävdes för att våga hoppa av drömjobbet på Apple och ännu en gång ge sig ut på en entreprenörsresa.

Lesley Pennington

Bemz

Lesley Pennington

Lesley Pennington är grundare av Bemz och har med sitt företag skapat en framgångssaga i kölvattnet av IKEA:s expansion i världen med en lika enkel som genialisk affärsidé - sofföverdrag till IKEA-soffor. 

Bemz

Lesley har en examen i Fine Art och konsthistoria, och har tidigare drivit ett företag i Kanada som specialiserade sig på datorutbildning för den grafiska industrin. Lesley arbetade länge på Apple i Silicon Valley som en »evangelist» och övertygade mjukvaruutvecklare att utveckla för Apples plattform.  

Hon flyttade till Sverige 1995 för kärleken och när Lesley gick på mammaledighet, bestämde hon sig för att skapa ett företag som skulle tillåta henne att bättre balansera sitt familjeliv med sin valda karriär. Det var under denna resa mot självinsikt som hon upptäckte IKEA och sofföverdrag... och voilà, en idé och ett företag föddes.  

Vi ser fram emot att höra Lesleys story om hur hon som kanadensare lyckades bygga upp ett framgångsrikt företag i Sverige mot något så svenskt som IKEA.

Måns Hultman

Tidigare Qlik

Måns Hultman

Måns Hultman ses som hjärnan bakom Qliks kultur och affärsmodel vilket tog bolaget från en barack i Lund till NASDAQ i USA. 

Qlik

Måns var bolagets VD mellan 2000-2007 och även Ordförande mellan 2004-2009. Under denna tid växte försäljning från $2 miljoner till $153 miljoner - en tillväxttakt som få företag i Sveriges historia kan mäta sig med. 

Idag är Måns styrelseproffs med plats i företag som Ikano Group, Digital Route och Storm Geo. Han har varit en aktiv investerare i uppstartsbolag sedan tidigt 90-tal och är idag även partner i företaget Zobito som hjälper entreprenörer och riskkapitalbolag att förbättra det operativa resultatet - Måns är med andra ord en riktig doer.  

Vi ser med stort nöje fram emot att höra Måns, tillsammans med sin tidigare kollega Henrik Béen, berätta den fantastiska historien om hur de byggde ett av Sveriges mest framgångsrika IT-företag någonsin.

Marianne Härning-Nilsson

Mariannes farm

Marianne Härning-Nilsson

Så du tror att du inte känner till hennes produkter? Fel, fel, fel. Du har säkert någon gång, eller ofta, ätit minimorötter från Mariannes farm. Här är kvinnan bakom verket, Marianne Härning-Nilsson, en ihärdig, målmedveten och urstark entreprenör som gav sig in i en våra mest konkurrensutsatta branscher. Lita på att hon vet vad både morot och piska innebär… 

Mariannes

Marianne satsade till en början inte alls på släkttraditionen grönsaksodling, utan utbildade sig till sjukgymnast. Men pappan och ödet ville annorlunda. Nu har hon skapat ett av Sveriges starkaste varumärken inom just grönsaker. Möt kvinnan som vet att det inte finns några genvägar till framgång. Och hör hur man gör när man produktutvecklar morötter. 

Marianne ger sina bästa råd till dig, i ett samtal på Doers' Event.

Henrik Béen

Tidigare Qlik

Henrik Béen

Efter 17 år i programvarubranschen har Henrik Béen varit med om en företagsresa som många entreprenörer drömmer om - framgångssagan Qlik. 

Qlik grundades i Lund 1993 med målet att lösa kritiska problem för organisationer av alla storlekar. Idag har Qlik 33 000 kunder i 100 länder och är sedan 2010 noterade på amerikanska NASDAQ. 

Qlik

Med diverse ledanade befattningar är Henrik en av de personer som bidrog till den fenomenala tillväxt som tog Qlik från en lokal Sverigebaserad startup till det internationellt erkända företaget som det är idag. 

Vi ser med stort nöje fram emot att höra Henrik, tillsammans med sin tidigare kollega Måns Hultman, berätta den fantastiska historien om hur de byggde ett av Sveriges mest framgångsrika IT-företag någonsin.

Entreprenörer under Doers Pitch

Anders Holm

Anders Holm

Anders Holm är VD och huvudägare för Aqilles Invest (Qeep Consulting, bemanningsföretaget Joblink och livsmedelsbolaget Ceres) samt tf VD och huvudägare i verkstadskoncernen Motala Verkstad Group AB (Motala Train, Motala Verkstad och Fosie Mekaniska Industri). Anders Holm är en aktiv investerare och har varit verksam i företag inom alltifrån barnmat, vandrarhem och biografer till herrkläder och fastigheter. Anders Holm är under våren aktuell som en av drakarna i Draknästet som sänds i TV 8. 

Johan Andersson

Johan Andersson

Johan Andersson är VD i det familjeägda företaget Mellby Gård vars koncern innefattar dotterbolag som Smarteyes och Roxtec samt intressebolag som Duni, Kappahl och Älvsbyhus. Som nästa generation i koncernen har Johan Andersson startat ett nytt affärsområde: Innovation och Tillväxt, som ska investera i mellanstora bolag med tydlig utvecklings- och tillväxtpotential. Som investerare är Johan Andersson också öppen för mindre bolag, i slutändan handlar det om affärsidén och vilka personer som står bakom. 

Ebba Fåhraeus

Ebba Fåhraeus

Ebba Fåhraeus är tillträdande VD för Lunds Life Science Incubator, och styrelseproffs. Hon är ordförande i Connect Skåne, Acousort och Geccodots, styrelseledamot i Mediciniska Fakulteten, Good Old, Simris Alg och Apptix. Ebba är en anhängare av pilotskolan och investerar alltid i de bolag som hon är styrelseledamot i eller arbetar med som konsult. Hon är därmed en en aktiv investerare som gillar ny teknologi och innovationer. 

Susanna Falkengren

Susanna Falkengren

Susanna är delägare i Exipos som bedriver finansiell verksamhet och är huvudägare i ett flertal bolag inom verkstadsindustri och medtech samt delägare i ett flertal noterade och onoterade bolag inom t.ex. medtech, it och byggbranschen. Susanna är medgrundare av ett flertal startups bl.a. Inerventions som har blivit utsedd till Nordens mest lovande medtechbolag, och sitter i styrelsen för ett antal bolag bl.a. inom IT, verkstad, medtech m.m.. Susanna är också affärsjurist med lång erfarenhet och äger en advokatbyrå. Susanna var en av drakarna i den ursprungliga svenska versionen av Draknästet som sändes på SVT. Som investerare söker Susanna det unika, i form av affärsidé eller entreprenör. Utöver själva investeringen kan Susanna bidra med kompetens inom strategi och struktur, ekonomi, finansiering, och affärsjuridik och med ett stort nationellt och internationellt nätverk. 

Peder Nedergaard

Peder Nedergaard

From 1990 to the end of 2011, Peder had various executive positions. In the same period, he has been active as a Board member.  
By the end of 2011, Peder sold his share of an IT and Engineering company within high tech security and surveillance systems, and today he work as an early stage investor, professional Board Member and mentor in a growing number of companies and organizations in Scandinavia and the United States - and always looking for new ones to support. 
 
Peder has a university degree in economics (Cand. Polit.) and a senior-executive education in board management (Bestyrelsesakademiet) – both from the University of Copenhagen. His primary specialties are strategy, business development, management and IT. 

Glenn Håkansson

Flowin

Glenn Håkansson

Flowin AB – Malmöföretaget som verkar i tränings- och friskvårdsbranschen. Företaget har sålt det egenutvecklade träningskonceptet under varumärket FLOWIN® i fler än 50 länder. Kunder från de professionella segmenten gym, medicinsk rehabilitering och idrott utgör basen, men även konsumenter som tränar hemma. 
 
Varumärket är väl representerat i idrottens finrum och senast lös det upp TV-rutan med reportage från PSG´s omklädningsrum i CL-matchen mot Chelsea. 
 
Flowin AB har arbetat fram en ny affärsmodell och erbjuder från och med våren 2015 en helt ny produkt där redskapen kopplas till en IT-baserad träningstjänst och säljs tillsammans med medlemskap på ett virtuellt gym. Efter en första framgångsrik försäljningsperiod kommer företaget att gå vidare med affärsidén och det virtuella gymmet för att möta konsumenterna på den globala marknaden utan mellanhänder.

Marcus Kanewoff

Free Energy

Marcus Kanewoff

Free Energy Innovation har varit verksamt sedan 2010 och har passerat ”proof of concept”. Serieproduktion har startats upp och skandinaviska säljbolag med namnkunnigt management har etableras.  
 
Produkten heter HYSS – Hybrid Solar System och är ett resultat av att korsa den termiska solindustrin med det allra senaste inom värmepumpsindustrin. Hybrid-värmesystemet försörjer en byggnad med värme och varmt tappvatten till minimum halva kostnaden gentemot det bästa kända alternativet (bergvärmepump). 
 
Kundinstallationer visar att för varje del elektricitet som tillförs värmepumpens kompressor ger hybridlösningen 6-8 gånger värme och varmvatten tillbaka.

Carl Silbersky

Mionix

Carl Silbersky

Mionix är ett ledande varumärke som tillverkar kvalitets datormöss, tangentbord och hörlurar till gamers. Mionix marknad omsätter miljarder, växer +25% per år och är underutvecklad.

Tor Sjödin

iRezq

Tor Sjödin

Gratisappen irezQ gör din mobil till en digital varningstriangel. Med krocksensor och GPS varnar den automatiskt irezQ-trafikanter sekundsnabbt, i närheten, vid en olycka. Premiumversionen kan dessutom likt en digital airbag mildra olyckskonsekvenser genom att direkt underrätta räddningstjänst och anhöriga.

Entreprenörer under Doers Camp

Anders Schoug

Anders Schoug

Anders Schoug kommer tillsammans med Christina Chukman att leda Doers’ Camp - en intensiv workshop om hur du som entreprenör skapar maximalt värde i dina möten. Anders arbetar idag som affärsutvecklare på Tillväxt Malmö efter en gedigen bakgrund som entreprenör inom olika områden. Han beskriver sig som en nyfiken, prestigelös, positiv och kreativ entreprenör och affärsman som alltid ser möjligheter att utveckla och förbättra. 
 
Anders kommer närmast från egen konsultverksamhet och innan dess var han med och grundade och arbetade som VD på Tvins. På Tvins fick Anders vara med om en framgångsresa med ett bolag som på 7 år växte från 0 till 400 MSEK och 60 anställda med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Anders har också erfarenheter från olika roller på företag såsom MTG, Perstorp Flooring och Tarkett.

Christina Chukman

Christina Chukman

Christina Chukman kommer tillsammans med Anders Schoug att leda Doers’ Camp - en intensiv workshop om hur du som entreprenör skapar maximalt värde i dina möten. Christina arbetar idag som affärsutvecklare på Tillväxt Malmö efter en spännande bakgrund både som entreprenör och med en bred erfarenhet av change management. Christina kommer närmast från Iturn som hon var med och grundade och dessförinnan från globala Right Management och svenska Arbetslivsresurs.  
 
Hennes huvudsakliga uppdrag har varit inom ledar- och medarbetarutveckling, karriär och omställning. Hon rör sig lika bekvämt i globala ledningsgrupper som i nystartade lokala verksamheter och är duktig på att skapa effektiva och värdeskapande möten. Christinas mål är att fortsätta utveckla verksamheter där den mänskliga faktorn är nyckeln och där resultatet är i fokus.

Entreprenörer under Doers Do

Linus Thörnblad

Linus Thörnblad

Linus är en ofta anlitad föreläsare och inspiratör med kunder inom både idrottsrörelsen och på företagssidan. Hans historia om att satsa allt för att nå världstoppen och resultatet av detta både berör och engagerar. 
 
Hur kan Linus bygga vidare på det engagemang han skapar vid sina föreläsningar? Hur kan man växla ut det i nya processer, produkter och tjänster? Vilka är kunderna och hur kan en marknadspaketering se ut? 
 
Vid 18 års ålder hoppade Thörnblad 2,30m och gick in på topp 10-listan genomtiderna i världen för juniorer. Som 19-åring deltog han på OS i Aten 2004 och rankades som 3e bästa höjdhoppare på internationella förbundets »IAAF» världsranking. 2007 hoppade han sitt personbästa 2,38m under inomhus-SM i Göteborg. Mellan 2006-2010 tog Pontus två Internationella mästerskaps medaljer, Inne EM 2a -07, Inne VM 3a -06, EM 4 -06, EM 4 -10, VM 5a -09 och rankades mellan 3-5 plats på internationella förbundets »IAAF» världsranking.

Rob Haans

Rob Haans

Rob vill marknadsföra en ny spännande träningsprodukt utvecklad av ett expertteam i Holland. Produkten är unik med global potential. Hur ska processen i Skandinavien se ut? Hur ska affärsmodellen se ut? Vilka kunskaper ska finnas i teamet? 
 
Professionell coach och tränare med kampsport och fitness som specialitet. Rob har tidigare arbetat som kampsportinstruktör för Royal Dutch Army och den holländska polisen. Förbundskapten för det svenska Jujutsulandslaget sedan 2012. Han har tagit tre WC guldmedaljer och två guldmedaljer vid World Games.

Matias Concha

Matias Concha

Matias arbetar idag som internationell fotbollsagent med hela världen som arbetsfält. Hur kommer framtidens fotbollsagent att jobba? Vilka affärsmöjligheter skapas genom nya tekniklösningar inom mobil/media-området? 
 
Allsvenska debut i Malmö FF under säsongen 2001. Debut i svenska fotbollslandslaget januari 2006 under landslagets turné med spelare från de nordiska ligorna. Han blev även uttagen till landslagets turné i januari 2007. Gick på transfer från Djurgården till Bochum i Tyskland sommaren 2007. 2012 återvänder Matias Concha till Allsvenskan och Malmö FF. Efter säsongen 2014 valde Concha att avsluta sin spelarkarriär.

Moderatorer

Jan Wifstrand

Moderator

Jan Wifstrand

Jan Wifstrand är grundare och VD för den digitala nyhetsbyrån Rapidus som rapporterar om Öresundsregionens näringsliv. Han har tidigare varit chefredaktör och utgivare för Dagens Nyheter och Sydsvenska Dagbladet. Jan är styrelseledamot i bl a Svenska Handbollslandslaget AB och Grand Hotel-koncernen i Lund samt tidigare styrelseledamot i antimobbningsorganisationen Friends.

Erica Ohlsson

Moderator

Erica Ohlsson

Erica Ohlsson är den unga stjärnan från Culturagymnasiet i Helsingborg, som fick förtroendet att leda Helsingborgs stads medarbetardagar, efter att ha gjort succé med en »Hbg 2035»-film om kommunens arbete.  
 
Efter det har Jan Wifstrand inlett ett samarbete med Erica, som vill vara med tidigt i racet mot att bli en etablerad konferencier och moderator. Erica är vår »sidekick on the floor» den 7 maj!

Staffan Taylor

Moderator

Staffan Taylor

“Det är vi själva som sätter våra begränsningar” - med dessa ord börjar Staffan Taylor sin beskrivning av sig själv.  
Under högstadiet och gymnasiet hade Staffan skräck att tala inför andra människor men tre år senare hade han utmanat denna rädsla och föreläste för 1 500 personer under Näringslivsdagen i Helsingborg.  
Idag driver Staffan och hans kompanjon entreprenörsgeneratorn Forza of Sweden vars mål är att generera nya entreprenörer till samhället och utöver detta reser Staffan land och rika runt för att föreläsa på företag, organisationer och skolor om vikten av att träna sitt personliga ledarskap. 
 
Under Doers’ Event ger vi Staffan mikrofonen för att medmoderera eventet och för att dela med sig av sin enorma energi och positiva syn på livet.

Program

11.30 - Lunch

Vi börjar med registrering och lunch klockan 11.30. Ta vara på möjligheten att mingla med andra entreprenörer redan nu och tala med våra experter i Doers' Advisory Board.

13.00 - Scen

Här medverkar Monica Lindstedt, Måns Hultman, Henrik Béen och Lesley Pennington. Full energi från start med högt i tak är ledorden och vi ser fram emot spännande berättelser och delade erfarenheter från entreprenörerna.

14.45 - Break-out-sessions

Välj mellan underhållande och lärorika break-out-sessions och passa på att fortsätta mingla med andra entreprenörer.

Doers’ Pitch

i samarbete med
Connect Skåne

Doers’ Camp

i samarbete med
Tillväxt Malmö

Doers’ Do

i samarbete med
Ideon Innovation

Mingel

i samarbete med
alla entreprenörer på plats

Doers’ Advisory Board

i samarbete med, Vinge, The Concept Factory,
Aspekta, Deloitte, Almi ,Företagarna samt Sparbanken Syd

16.00 - Scen

I andra passet på scen möter du Anders Forsgren, Therese Albrechtson, Jan Erik Solem, Marianne Härning-Nilsson och Johan Wendt. Talare kommer att varvas med intervjuer och diskussioner i ett högt tempo.

17.30 - Doers’ Pub

När det officiella programmet rundas av och klockan slår 17.30 så hoppas vi att du har tid att stanna kvar och njuta av Doers’ Pub. Dryck och plockmat serveras under lättsamma former och du har möjlighet att knyta nya kontakter. Sätt gärna av hela kvällen – vi håller på till midnatt!

Var är eventet?

Doers' Event hålls i Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2, Malmö (länk till karta)

Anmälan

Doers’ Event är ett evenemang för entreprenörer, av entreprenörer. Det betyder att vi välkomnar alla som på ett eller annat sätt är entreprenörer – oavsett om du är i en startup-fas eller är en etablerad entreprenör, driver storföretag med mångmiljardomsättning eller driver sociala entreprenörsprojekt.

Då entreprenörer ofta befinner sig i olika skeden låter vi dig själv bestämma det pris som bäst passar för den fas din business är i.

I priset ingår lunch, fika, tilltugg/dryck under kvällen samt allt som framgår av programmet.

Begränsat antal platser!

Fullbokat!
Startup – ditt företag är i uppstartsfasen och kostnadskontroll är vitalt. 550 kr + Moms
Etablerat företag - det rullar på och du har en business som funkar. 750 kr + Moms
Det går bra nu! 1050 kr + Moms
Privat sponsring – jag gillar initiativet med ett event för entreprenörer av entreprenörer och vill bidra med att utveckla eventet framöver. 2500 kr + Moms

Om Doers´ Event

Är du en entreprenör? Vågar du utmana dig själv och satsa på dina drömmar? Vågar du driva dina idéer och ta risker för att göra affärer? Är du helt enkelt någon som får saker att hända – en doer?

Då är detta eventet för dig. Doers’ Event sätter fokus på människor som vågar expandera och leda, som vågar vända motgångar till framgångar, och som alltid har siktet ställt framåt.

Doers’ Event är ett årligt återkommande evenemang, av entreprenörer för entreprenörer, med ambition att utveckla deltagarnas entreprenörskap – oavsett om du redan är väletablerad eller i början av din entreprenöriella resa. Tanken är att lyfta fram våra entreprenörshjältar och skapa en mötesplats för inspiration, förebilder och framtida stordåd.

Kom och lyssna till inspirerande talare som själva är entreprenörer och delta i aktivt nätverkande och break-out-sessions. Diskutera frågor kring tillväxt, trender, framgångsrik teambuildning och gott entreprenörskap. Byt erfarenheter, knyt affärskontakter och lägg grunden till nya samarbeten. 

En nationell arena för entreprenörskap

På några års sikt är visionen att skapa en nationell arena för entreprenörskap. Eventet ska vara:

  • en årlig återkommande mötesplats för entreprenörer
  • inspiration, mingel och affärskontakter
  • en plats där likasinnade kan mötas och framgångshistorier förmedlas
  • en arena för entreprenörer att kungöra nyheter om nya företag och projekt
  • ett forum för att lyfta entreprenörsfrågor i samhällsdebatten
  • ett forum där nya företag och projekt bildas
  • en självklarhet för entreprenörer att besöka
  • ett dragplåster för internationella investerare

Varför ett entreprenörsevent?

Det finns idag många mötesplatser för näringslivet, men det är ett fåtal som har karaktären av ett återkommande event med långsiktig ambition där allt fokus är på entreprenörerna. Doers’ Event kommer att ha utgångspunkt i entreprenörerna och lyfta fram de personer som får saker att hända. Vi anser att det behövs fler arenor som hyllar entreprenörerna – i slutändan är det personer av kött och blod som skapar den tillväxt och de jobb som politikerna pratar om. Det nyskapande värde som eventet genererar har potential att bli mycket stort; ökad entreprenörsanda, kunskapsdelning bland entreprenörerna, bättre och mer inspirerade entreprenörer som har större möjligheter att lyckas. Allt detta resulterar i att nya företag skapas. De flesta affärer börjar som bekant med att människor möts och utbyter idéer.

För presskontakt och övrig information, ring Rickard Häll, 070-090 61 95, Daniel Gadd, 070-090 61 94 eller skicka e-post till info@doersevent.se

Vad hände på Doers' Event 2014?

Vi som står bakom Doers' Event:

Rickard Häll

Rickard Häll

Rickard Häll, medgrundare till bemannings- och rekryteringsföretaget Studentkraft AB med målgruppen talangfulla akademiker i början av sina karriärer. Studentkraft blev ett DI-Gasellföretag två år i rad och heter idag Joblink. Rickard Häll har även grundat ett kontorshotell och drev parallellt med studier under fem års tid ett företag som importerade konfektion från Asien. 
Rickard arbetar idag med affärsutvekling på Deloitte.

Daniel Gadd

Daniel Gadd

Daniel Gadds entreprenörsbana startade då han under sina universitetsstudier var medgrundare av det tidigare mediaföretaget Alumno Media vars affärsidé var att ge ut reklamfinansierade gratisprodukter till Sverige studenter. Daniel Gadd var även medgrundare till it-bolaget Wehega som låg bakom inredningssajten och nätmötesplatsen wehega.com. Han har även varit med att introducera konsumentprodukten WineSkin® på den svenska marknaden. 
Daniel arbetar idag med affärsutvekling på Deloitte.

Magnus Dahl

Magnus Dahl

Magnus Dahls entreprenörskap inleddes när han 1994 efter sex år på JKL i Stockholm återvände till Skåne för att grunda Aspekta AB. Företaget har idag utvecklats till södra Sveriges ledande kommunikationskonsultföretag med kontor i Malmö, Köpenhamn och Stockholm. Magnus Dahl har engagerat sig för entreprenörskap som aktiv i Styrelsekraft, Malmö Centrum Företagsgrupp (grundare) och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren (vice ordförande 2009-13).

Åsa Skogström Feldt

Åsa Skogström Feldt

Åsa Skogström Feldt är samhällsentreprenör som arbetar med att utveckla sociala företag på IKEA. Hon har drivit upp Hungerprojektet i Sverige samt grundat och drivit Nätverket Göran under 14 år. Åsa Skogström Feldt är engagerad i ett flertal styrelser och har som passion att stötta framförallt kvinnliga företagare och ledare.

Jan Wifstrand

Jan Wifstrand

Jan Wifstrand är grundare och VD för den digitala nyhetsbyrån Rapidus som rapporterar om Öresundsregionens näringsliv. Han har tidigare varit chefredaktör och utgivare för Dagens Nyheter och Sydsvenska Dagbladet. Jan är styrelseledamot i bl a Svenska Handbollslandslaget AB och Grand Hotel-koncernen i Lund samt tidigare styrelseledamot i antimobbningsorganisationen Friends.

Joachim Lindgren

Joachim Lindgren

Joachim Lindgren grundade sitt första företag som 23-åring och startade 1995 kommunikationsbyrån The Concept Factory. Byrån var till en början en nischad byrå som enbart arbetade med uppstartsföretag på Ideon. Idag har byrån växt och sysselsätter 16 personer. Merparten av kunderna är stora internationella företag.

Alexandra Hjerdt

Alexandra Hjerdt

Med en bakgrund inom allt ifrån försäljning till beteendevetenskap, kanaliserar Alexandra Hjerdt essensen av framtidens entreprenör - hon har vågat. Hon är en initiativtagare och i Doers’ Events team representerar hon förnyelse och tillväxt.

Richard Kenward

Richard Kenward

Richard Kenward är ägare i The Concept Factory och har tidigare grundat en framgångsrik B2B kommunikationsbyrå i Helsingborg. Richard Kenward har även grundat ett e-handelsföretag med säte i Bryssel och som idag drivs i flera europeiska länder.

Följ Doers' Event i sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

 

Sponsorer

Vinge The Concept Factory Deloitte Almi

  Region Skåne Malmö stad Aspecta Moriska Paviljongen

 

SAMARBETSPARTNERS

Connect SkåneIdeon InnovationTillväxt MalmöHungerprojektetThe Creative Plot

 

SUPPORTERS

 DrivhusetMinc Sydsvenska industri- och handelskammarenTillväxt Syd

ENTREPRENÖRSSPONSORER

Göran Bredinger, Dieden Group AB
Björn Åkerblom, Alexander Hughes
Patrik Fogelström, Alexander Hughes
Pavlos Efstratiadis, EXAL AB